# National Conference of Appellate Court Clerks $52^{nd}$ Annual Meeting $\cdot$ August 3 - 7, 2025 · Albuquerque, NM

## Saturday, August 2, 2025

9:30 AM – 12:00 PM	Executive Committee Meeting & Breakfast
2:00 – 5:00 PM	Registration

## Sunday, August 3, 2025

	9:30 AM – 12:30 PM	Registration
	12:30 – 1:00 PM	New Members and First Time Attendees Orientation
	12:30 – 1:00 PM	Family and Guest Orientation
	1:15 – 3:00 PM	Roll Call of the States and Business Meeting (Session I) (MEMBERS ONLY)
0	BREAK: 15 MINUTES	
75	3:15 – 4:30 PM	*OPPERMAN SPEAKER* Hon. Bernice Donald, U.S. Court of Appeals - 6 <sup>th</sup> Circuit (Retired)
0	BREAK: 60 MINUTES	
4	5:30 – 7:30 PM	Reception
	7:30 – 9:00 PM	Education Fund Auction & Morgan Thomas Slideshow
7	9:00 PM - 12:00 AM	Hospitality Room - Opening Night

## Monday, August 4, 2025

10h	7:00 – 8:15 AM	Breakfast (MEMBERS ONLY)
<u>_</u>	8:20 – 8:30 AM	Morning Announcements
90	8:30 – 10:00 AM	INTERDISCIPLINARY PANEL – Federal-State-Tribal Courts – Megan Scanlon (VA, Moderator); Hon. Timothy Tymkovich, Hon. C.J. Kenneth J. Gonzales, Hon. C.J. David Thomson, Hon. C.J. JoAnn Jayne, and Paul Spruhan
	BREAK: 15 MINUTES	
75	10:15 – 11:30 AM	"A Peek Inside the Supreme Court of the United States"  Jared Maag, Asst. U.S. Atty KS
101	11:45 AM – 1:00 PM	LUNCH (on your own)
60	1:15 – 2:15 p.m.	Access to Justice Panel – First Session – John Tomasino (FL, Moderator), Hon. C. Shannon Bacon, Torri A. Jacobus, Grace Spulak, Julie Ballinger. FOCUS:
0	BREAK: 10 MINUTES	
65	2:25 – 3:30 p.m.	Access to Justice Panel – Second Session – John Tomasino (Moderator), Hon. C. Shannon Bacon, Tori A. Jacobus, Grace Spulak, Julie Ballinger. FOCUS:
0	BREAK: 15 MINUTES	
60	3:45 – 4:45 PM	"Practical Solutions and Best Practices for Court Building Security" – Nathan Hall, NCSC
Ą	6:00 – 9:00 PM	The National Museum of Nuclear Science & History – Lexis/Nexis (first bus will board in front of hotel at 5:45 PM)
7	9:00 PM - 12:00 AM	Hospitality Room

## Tuesday, August 5, 2025

101	7:00 – 8:15 AM	Breakfast (MEMBERS ONLY)
101	7:00 – 8:50 AM	Past Presidents' Breakfast
_<	8:20 – 8:30 AM	Morning Announcements
75	8:30 – 9:45 AM	Cyber Security Panel – First Session – Doug Shima (KS) (Moderator); Brian Cotta (CA), Megan Scanlon (VA) FOCUS: Survival in the Moment
0	BREAK: 10 MINUTES	
60	9:55 – 10:55 AM	Cyber Security Panel – Second Session - Doug Shima (KS); Brian Cotta (CA) (Moderator); Megan Scanlon (VA) FOCUS: Recovery/Prevention; Tool Kit; Orders
0	BREAK: 5 MINUTES	
20	11:00 – 11:20 AM	Vendor Introductions & Opening of Vendor Show
0	BREAK: 10 MINUTES	
30	11:30 AM – 12:00 PM	Vendor Showcase
<b>101</b>	12:00 – 1:20 PM	Vendor Box Lunch
101i	12:20 – 1:20 PM	C-Track Users Group Meeting
30	1:20 – 1:50 PM	Vendor Showcase
30	2:00 – 2:30 PM	Vendor Showcase
0	BREAK: 15 MINUTES	
90	2:45 – 4:15 PM	"Beyond ChatGPT: Promises, Pitfalls and Professionalism"- Prof. David Rubenstein – Ethics Credit
Ą	6:30 – 9:30 PM	Indian Pueblo Cultural Center – Thomson Reuters (first bus will board in front of hotel at 5:45 PM)
7	9:00 PM – 12:00 AM	Hospitality Room

## Wednesday, August 6, 2025

101	7:00 – 8:15 AM	Breakfast (MEMBERS ONLY)
2	8:20 – 8:30 AM	Morning Announcements
	8:30 – 10:00 AM	Employment Investigations – Colette Bruggman (CA); Patti
90		Williams, Supervising Attorney at the Judicial Council of
		California's Legal Services Office
0	BREAK: 15 MINUTES	
90	10:15 AM – 11:45 AM	Multigenerational Workplace/Leadership – Chad Finke, CEO
90		of Alameda County Superior Court
0	BREAK: 15 MINUTES	
101	12:00 – 1:30 PM	AWARDS LUNCHEON
	1:30 - 7:00 PM	Free Time
		For golfers - Joseph Lane Memorial Golf Tournament
Ą	7:00 – 9:00 PM	Inaugural NCACC Game Night
7	9:00 PM – 12:00 AM	Hospitality Room

#### Thursday, August 7, 2025

	6:30 – 7:30 AM	Fun Run/Walk
†Off	7:00 – 8:15 AM	Breakfast (MEMBERS ONLY)
_<	8:20 – 8:30 AM	Morning Announcements
75	8:30 – 9:45 AM	Business Meeting (Session II) (MEMBERS ONLY)
0	BREAK: 15 MINUTES	
60	10:00 -11:00 AM	What's Bugging You (MEMBERS ONLY) – Tracie Lindeman (AZ)/Emily Wetherell (VT)
0	BREAK: 15 MINUTES	
	11:15 AM – 12:00 PM	Critique Session (optional)

## See you at the 53<sup>rd</sup> Annual Conference in Austin, TX

The NCACC annual conference is paid for with NCACC funds, most of which are derived from non-vendor sources, such as dues, registration fees and member contributions to the Education Fund. All the educational sessions are supported entirely by non-vendor funds. Some conference events, particularly social activities, are paid for, directly or indirectly, by vendors who do business with courts. Programs and events that are supported, in whole or in part, with vendor funds are clearly identified on the conference schedule.

Members are urged to review the ethics rules of their jurisdictions to determine whether they may participate in the events supported by vendors. An advisory opinion prepared by the Judicial Conference of the United States Committee on Codes of Conduct, Advisory Opinion No. 91, Solicitation and Acceptance of Funds from Persons Doing Business with the Courts, June 2009, discusses some of the issues related to the use of vendor funds for conferences involving federal court personnel.

A "buy-out" option has been implemented which may enable members who would otherwise be ethically unable to participate in a vendor-sponsored event to do so. Members have the option of paying for a vendor-supported activity themselves. Members who wish to exercise this option should contact the conference host about the cost of the event and the procedure for payment.